Proses Manufaktur Foil Tembaga ing Pabrik

Kanthi daya tarik dhuwur ing macem-macem produk industri, tembaga dianggep minangka bahan sing serbaguna.

Foil tembaga diprodhuksi dening proses manufaktur khusus ing pabrik foil sing kalebu rolling panas lan adhem.

Bebarengan karo aluminium, tembaga digunakake digunakake ing produk industri minangka bahan sing serbaguna ing antarane bahan logam non-ferrous.Utamane ing taun-taun pungkasan, panjaluk foil tembaga saya mundhak kanggo produk elektronik kalebu ponsel, kamera digital, lan piranti IT.

Pabrikan foil

Foil tembaga tipis diprodhuksi dening electrodeposition utawa rolling.Kanggo elektrodeposisi tembaga kelas dhuwur kudu larut ing asam kanggo ngasilake elektrolit tembaga.Solusi elektrolit iki dipompa menyang drum puteran sing sebagian dicelupake sing diisi listrik.Ing drum iki film tipis saka tembaga electrodeposited.Proses iki uga dikenal minangka plating.

Ing proses manufaktur tembaga electrodeposited, foil tembaga disimpen ing drum puteran titanium saka solusi tembaga sing disambungake menyang sumber tegangan DC.Katoda dipasang ing drum lan anoda dicelupake ing larutan elektrolit tembaga.Nalika medan listrik ditrapake, tembaga disimpen ing drum amarga muter kanthi cepet banget.Lumahing tembaga ing sisih drum iku Gamelan nalika sisih ngelawan kasar.Sing luwih alon kacepetan drum, sing luwih kenthel tembaga nemu lan kosok balene.Tembaga ditarik lan dikumpulake ing permukaan katoda drum titanium.Sisih matte lan drum saka foil tembaga ngliwati siklus perawatan sing beda supaya tembaga bisa cocok kanggo pabrikan PCB.Pangobatan kasebut ningkatake adhesi ing antarane tembaga lan interlayer dielektrik sajrone proses laminasi klambi tembaga.Kauntungan liyane saka perawatan kasebut yaiku tumindak minangka agen anti-tarnish kanthi nyuda oksidasi tembaga.

3
6
5

Gambar 1:Proses Manufaktur Tembaga ElectrodepositedGambar 2 nggambarake proses manufaktur produk tembaga sing digulung.Peralatan Rolling kira-kira dipérang dadi telung jinis;yaiku, hot rolling mill, cold rolling mill, lan foil mill.

Gulungan saka foil tipis dibentuk lan ngalami perawatan kimia lan mekanis sakteruse nganti dibentuk dadi wangun pungkasan.Gambaran skematis proses rolling foil tembaga diwenehi ing Figure 2. Blok tembaga casted (ukuran kira-kira: 5mx1mx130mm) digawe panas nganti 750 ° C.Banjur, iku panas mbalek reversibly ing sawetara langkah mudhun kanggo 1/10 saka kekandelan asli.Sadurunge rolling kadhemen pisanan, timbangan sing asale saka perawatan panas dijupuk dening panggilingan.Ing proses rolling kadhemen kekandelan wis suda kanggo bab 4 mm lan sheets sing kawangun kanggo gulungan kawat.Proses kasebut dikontrol kanthi cara sing materi mung dadi luwih dawa lan ora ngganti jembaré.Amarga lembaran kasebut ora bisa dibentuk maneh ing negara kasebut (materi kasebut wis kerja keras banget) dheweke ngalami perawatan panas lan dipanasake nganti 550 ° C.


Wektu kirim: Aug-13-2021