Apa Covid-19 Bisa Urip Ing Permukaan Tembaga?

2

 Tembaga minangka bahan antimikroba sing paling efektif kanggo permukaan.

Ewonan taun, sadurunge ngerti babagan kuman utawa virus, wong wis ngerti kekuwatan disinfektan tembaga.

Panggunaan tembaga pisanan sing direkam minangka agen pembunuh infeksi asalé saka Smith's Papyrus, dokumen medis paling tuwa ing sajarah.

Wiwit taun 1600 SM, wong Tionghoa nggunakake koin tembaga minangka obat kanggo nambani lara jantung lan weteng uga penyakit kandung kemih.

Lan kekuwatan tembaga tetep.Tim Keevil mriksa pager lawas ing Grand Central Terminal New York City sawetara taun kepungkur."Tembaga isih bisa digunakake kaya dina sing dilebokake luwih saka 100 taun kepungkur," ujare."Barang iki awet lan efek anti-mikroba ora ilang."

Carane persis apa iku bisa?

Dandanan atom khusus tembaga menehi daya mateni ekstra.Tembaga nduweni elektron bebas ing cangkang orbit njaba elektron sing gampang melu reaksi reduksi oksidasi (sing uga ndadekake logam dadi konduktor sing apik).

Nalika mikroba ndharat ing tembaga, ion njeblug patogen kaya serangan misil, nyegah respirasi sel lan bolongan ing membran sel utawa lapisan virus lan nggawe radikal bebas sing nyepetake mateni, utamane ing permukaan garing.Sing paling penting, ion nggoleki lan ngrusak DNA lan RNA ing njero bakteri utawa virus, nyegah mutasi sing nggawe kewan omo sing tahan obat.

Apa COVID-19 bisa urip ing permukaan tembaga?

Panaliten anyar nemokake manawa SARS-CoV-2, virus sing tanggung jawab kanggo pandemi virus korona, ora kena infeksi tembaga sajrone 4 jam, dene bisa urip ing permukaan plastik sajrone 72 jam.

Tembaga nduweni sipat antimikroba, tegese bisa mateni mikroorganisme kaya bakteri lan virus.Nanging, mikroorganisme kudu kontak karo tembaga supaya bisa mateni.Iki diarani minangka "pembunuhan kontak."

3

Aplikasi saka tembaga antimikroba:

Salah sawijining aplikasi utama tembaga yaiku ing rumah sakit.Lumahing paling kuman ing kamar rumah sakit - rel amben, tombol telpon, lengen kursi, meja tray, input data, lan kutub IV - lan diganti karo komponen tembaga.

1

Dibandhingake karo kamar sing digawe karo bahan tradisional, ana 83% nyuda beban bakteri ing permukaan ing kamar kanthi komponen tembaga.Kajaba iku, tingkat infeksi pasien suda nganti 58%.

2

Bahan tembaga uga bisa migunani minangka permukaan antimikroba ing sekolah, industri panganan, hotel kantor, restoran, bank lan liya-liyane.


Wektu kirim: Jul-08-2021